loader image

Impressum

Impressum: wat ondernemers moeten weten

Als ondernemer is het belangrijk om te voldoen aan wettelijke vereisten met betrekking tot de publicatie van een Impressum op jouw website. Een Impressum is een wettelijk verplichte verklaring die bezoekers informatie geeft over het bedrijf en contactgegevens. Hier is een overzicht van wat je moet weten over het opstellen en publiceren van een Impressum:

Wat is een Impressum?

Een Impressum is een publieke verklaring op je website die specifieke informatie bevat over jouw bedrijf. Dit omvat o.a. de volgende gegevens:

Rechtskader en Wetgeving

Voor de publicatie van een Impressum zijn de volgende wetten en regelgeving relevant:

Telemediengesetz (TMG): Dit is de Duitse wet betreffende telemedia-diensten en regelt de verplichting om een Impressum op te nemen op websites. Sectie 5 TMG stelt de eisen vast voor welke informatie in het Impressum moet worden opgenomen. Daarnaast kunnen er specifieke vereisten zijn op basis van de aard van je bedrijf, zoals gereguleerde beroepen of industrieën, die aanvullende informatie vereisen in het Impressum.

Waarom is een Impressum belangrijk?

Een Impressum is verplicht in veel landen, waaronder Duitsland, om transparantie te bevorderen en bezoekers in staat te stellen contact met je op te nemen voor juridische of zakelijke doeleinden. Het niet publiceren van een Impressum kan leiden tot boetes en juridische gevolgen.

Hoe publiceer je een Impressum?

Het Impressum moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor bezoekers van je website. Het wordt meestal geplaatst in de voettekst of het navigatiemenu. Zorg ervoor dat het duidelijk leesbaar en direct vindbaar is.

Ontdek hoe LegalDirekt jou kan helpen. Kies voor een abonnement of regel jouw juridische voorwaarden direct.

  No products in the cart.

  Toll Free
  1-885-245-45635
  New York
  1-455-245-45623
  Toronto
  1-657-544-45623