loader image

Als je in Duitsland actief bent met een website of webshop, dan heb je vast gehoord van de term “Abmahnung”. Dit zijn juridische waarschuwingen of aanmaningen waarbij je een groot risico loopt op een rechtszaak. Het komt voort uit het feit dat je niet voldoet aan de Duitse wetgeving.

In Nederland hoef je over het algemeen alleen grote lijnen te volgen als het gaat om de juridische documenten voor je website. Maar in Duitsland is de wetgeving veel strenger en bestaat er zelfs een heuse “Abmahnkultur”. Dit betekent dat verschillende advocatenbureaus actief het internet afstruinen in zoektocht naar bedrijven die zich niet houden aan de wettelijk verplichte pagina’s. Zodra ze zo’n bedrijf vinden, sturen ze direct een officiële aanmaning.

Omdat de Duitse wetgeving zo complex en strikt is, kan het moeilijk zijn om te voldoen aan alle eisen. Daarom komt het regelmatig voor dat bedrijven onbewust inbreuk maken op bepaalde wetten en daardoor worden geconfronteerd met een Abmahnung.

Waarom zijn Abmahnungen zo gevaarlijk?

Het gevaarlijke aan Abmahnungen is dat het je al snel een fortuin kan kosten. Voor iets simpels, zoals het vergeten van een Impressum (een wettelijk verplichte pagina met belangrijke informatie over jouw bedrijf), kan je al beboet worden met minstens €50.000 of zelfs meer. En dat is natuurlijk een flinke tegenvaller, vooral als je bedrijf net begonnen is of wanneer je budget zo’n boete eigenlijk niet kan gebruiken.

Omdat de Duitse wetgeving zo complex en strikt is, kan het moeilijk zijn om te voldoen aan alle eisen. Daarom komt het regelmatig voor dat bedrijven onbewust inbreuk maken op bepaalde wetten en daardoor worden geconfronteerd met een Abmahnung.

Hoe kun je jezelf beschermen?​

Het kan ontzettend stressvol en kostbaar zijn om met een Abmahnung geconfronteerd te worden. Daarom is het van groot belang om je goed voor te bereiden en zo veel mogelijk risico’s te minimaliseren. LegalDirekt geeft je een aantal tips om jezelf te beschermen tegen een Abmahnung:

Zorg voor correcte juridische documenten

Zorg ervoor dat je alle benodigde juridische documenten voor je website hebt: een Impressum, algemene voorwaarden en een privacyverklaring. Deze documenten moeten aan specifieke eisen voldoen en geen fouten bevatten. Het is daarom verstandig om een ervaren professional in te schakelen die bekend is met de Duitse wetgeving om deze documenten op te stellen.

Wij willen voorkomen dat je te maken krijgt met boetes en juridische complicaties als gevolg van non-compliance. Door samen te werken met LegalDirekt, kun je erop vertrouwen dat jouw werkwijze in Duitsland in overeenstemming is met de relevante wetgeving.

Blijf op de hoogte van de Duitse wetgeving

De Duitse wetgeving kan regelmatig veranderen, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen en nieuwe eisen. Dit kan worden gedaan door het volgen van juridische blogs, het bijwonen van seminars of door contact op te nemen met een juridisch adviseur die gespecialiseerd is in internet wetten.

Wij willen voorkomen dat je te maken krijgt met boetes en juridische complicaties als gevolg van non-compliance. Door samen te werken met LegalDirekt, kun je erop vertrouwen dat jouw werkwijze in Duitsland in overeenstemming is met de relevante wetgeving.

Reageer adequaat op een Abmahnung

Als je onverhoopt een Abmahnung ontvangt, is het cruciaal om hier snel en adequaat op te reageren. Neem contact op met een partij die gespecialiseerd is in Duits internetrecht om je te adviseren over de beste aanpak. Het is belangrijk om te onthouden dat elke situatie uniek is, dus het is essentieel om professioneel advies in te winnen om verdere juridische problemen te voorkomen

Boetes en Amahnungen voorkomen

Het niet naleven van de wettelijke eisen kan leiden tot hoge boetes, die een aanzienlijke impact kunnen hebben op de financiële gezondheid van het bedrijf. Daarom is het van het grootste belang om ervoor te zorgen dat de juridische documentatie volledig in orde is, zodat je met een gerust hart zakendoet in Duitsland en elke vorm van juridische problemen voorkomt.

Specifieke internationale regelgeving tot lokale vereisten

Van complexe internationale regelgeving of specifieke lokale vereisten, wij zijn er om je te begeleiden en ervoor te zorgen dat jouw online activiteiten voldoen aan alle juridische eisen.

Bij LegalDirekt begrijpen we dat tijd cruciaal is in het bedrijfsleven, en daarom nemen we graag de verantwoordelijkheid op ons om jouw juridische zaken snel en efficiënt af te handelen. Bij LegalDirekt kunnen we ervoor zorgen dat alles binnen 48 uur is geregeld, zodat je zonder vertraging kunt doorgaan met jouw plannen en ambities op de Duitse markt.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat LegalDirekt jouw gids zijn bij het voldoen aan wettelijke verplichtingen. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf veilig opereert, zonder het risico van boetes en reputatieschade.

No products in the cart.

Toll Free
1-885-245-45635
New York
1-455-245-45623
Toronto
1-657-544-45623